top of page

FÖR DELTAGARE 

Två personer i teaterkostym omfamnar varandra på scen.

Om projektet

SUMMERLAB_2021_tuesday_HIRES-47.jpg


Om aktiviteter

TheErased_fotografBodilJohansson.jpg

Dokumentation

OM PROJEKTET

Om projetet

Här kan du läsa mer om projektet Viaductus. Längre ner på sidan hittar du mer info om hur det är att delta i projektet. 

Vad är Viaductus?
Viaductus är ett projekt som har skapats för att fler scenkonstnärer med funktionsnedsättning ska få möjlighet att ta plats på scen. När vi pratar om scenkonstnärer menar vi dansare, skådespelare och musiker som arbetar professionellt. Vi vet att funktionsnedsättning kan vara en styrka i skapandet. Att det som bryter mot normen bidrar till nya unika uttryck på scenen.

 

En viadukt är en slags bro. Vi vill skapa viadukter mellan scenkonstnärer med funktionsnedsättning och scenkonstbranschen. Vi ska ta fram information till dom som är chefer inom scenkonsten och till dig som vill jobba med scenkonst. 


Vad ska vi göra? 

Vi vill genom projektet ta reda på vad som behövs för att fler ska kunna ha scenkonst som yrke. Dom tre verksamheter som har startat det här projektet jobbar redan med konstnärer med funktionsnedsättning. Om vi kan göra det så borde fler kunna. Under dom tre åren som vi gör projektet Viaductus ska vi jobba med en grupp scenkonstnärer som vill ta sig vidare för att bli professionella. Du som deltar i gruppen kommer att få möjlighet att utforska och utveckla ditt konstnärliga uttryck. Du får chansen att lägga nya erfarenheter till ditt CV, nätverka med branschen och lära dig mer om hur du kan ta dig vidare för att söka jobb som scenkonstnär. Vi hoppas hitta er som ska vara med i projektet genom våra prova på-workshopar.

 

Under våra prova på-workshopar och labb kommer vår fokusgrupp, bestående av professionella scenkonstnärer med funktionsnedsättning, dela med sig av erfarenheter och hur vägen mot att arbeta med musik, dans och teater, sett ut för dom.

DELTA I PROJEKTET 

Deta

Vi letar efter dig som har en funktionsnedsättning och som drömmer om en framtid där du kan arbeta som skådespelare, dansare eller musiker. 

Vi kommer att arbeta med konstnärliga labb och andra aktiviteter som kan hjälpa dig på rätt väg mot en karriär på scenen. Du kan också få chansen att vara med i ett residens där vi gör en föreställning och skapa filmer som du kan använda som arbetsprover när du söker jobb i framtiden.

Behöver du något speciellt för att kunna delta? I det här projektet har vi möjlighet att göra anpassningar som gör att alla kan vara med. T.ex. teckenspråkstolkning.
Tveka inte att höra av dig.

Anmäl dig till prova på
Under 2024 bjuder vi in till workshopdagar där du får prova på att vad det innebär att arbeta med scenkonst. Du får testa att uttrycka dig inom dans, musik och teater. Du får också träffa andra konstnärer som arbetar med scenkonst.

 


 

Ansök om att vara med på ett labb 

I ett labb arbetar vi tillsammans och utforskar konstnärliga uttryck. Vi jobbar med dans, musik och teater samtidigt. Labben i Viaductus är tre dagar långa. Dom är till för dig som vill lära dig mer och utvecklas för att kunna arbeta med scenkonst i framtiden. Projektets residens liknar labben men pågår under längre tid.


 


Vi kommer till er
Föreningar, boenden, skolklasser, teatergrupper, dagliga verksamheter eller andra grupper. Vi kommer gärna på ett besök och berättar mer. Boka genom att mejla:

Viaductus@moomsteatern.com 

Tidsåtgång 20 - 30  min.

 

Två personer dansar med ett tygstycke mellan sig. En av dom sitter i en rullstol.

Foto: David Thiel 

DOKUMENTATION

Dokumentation

Ett av projektets huvudmål är att dokumentera arbetssätt, kunskap och upplevelser av och för inkluderande scenkonst. För att fler ska kunna anställa normbrytande konstnärer tror vi att det behövs goda exempel, metoder och konkreta guider. Vi är därför väldigt tacksamma om du som är med på aktiviteter vill vara med på bild, film eller intervju.

Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter

Sju personer spelar upp en teaterscen mot svart bakgrund.

Foto: Boel Johansson

bottom of page