top of page

INTRESSEANMÄLAN LABBLEDARE

Projektet Viaductus drivs av Moomsteatern, ShareMusic & Performing Arts och Skånes Dansteater med stöd från Allmänna Arvsfonden. Projektet pågår 2023-2026

 

Om projektet och uppdraget: Målet med Viaductus är att fler konstnärer med funktionsnedsättning ska ta plats på våra scener. Projektet syftar till att lägga byggstenar i glappet mellan scenkonstnärer med funktionsnedsättning och den professionella scenkonsten. Inkluderande scenkonst handlar om nyskapande uttryck och inkluderande processer, både praktiskt och konstnärligt. Vi vill visa en ny generation scenkonstnärer med funktionsnedsättning vägar in till den professionella scenkonsten och vi vill visa scenkonstsektorn vägar för att börja jobba med inkludering.
 

Under projektet anordnas två konstnärliga labb, där vi blandar scenkonstnärer med och utan funktionsnedsättningar, några av dem har mycket erfarenhet och en del av dem är nybörjare. I ett labb arbetar vi tillsammans och utforskar konstnärliga uttryck. Vi jobbar tvärkonstnärligt med dans, musik och teater. Labben i Viaductus är tre dagar långa och är till för att våra nya scenkonstnärer med funktionsnedsättning ska utvecklas och få erfarenhet, och för att undersöka en process som är inkluderande.

Vardera labb leds gemensamt av två professionella scenkonstutövare med erfarenhet av dans, musik eller teater - eller en kombination av flera. Vi söker nu ledare för dessa labb!


Vi söker dig som:

 • Älskar det kreativa utforskandet och samtidigt har förmågan att leda en grupp genom processen. Eftersom varje labb har två kreativa ledare, behöver du också tycka att det är roligt att samarbeta och låta idéer växa tillsammans med någon annan.
   

 • Är intresserad av att skapa en konstnärlig process som är
  inkluderande. Att utforska vad det innebär att skapa något tillsammans när alla i gruppen har väldigt olika förutsättningar. Du behöver ha förmågan att se varje individ i gruppen och intressera dig för vad de behöver för att kunna skapa.
  Ett flexibelt och öppet förhållningssätt till processen är en förutsättning.
   

 • Tycker det är spännande att jobba tvärkonstnärligt med teater, dans och musik. Du behöver vara kunnig på minst ett av dessa områden, men vi ser gärna att du har kompetens inom flera.
   

 • Vi vill hitta dig som kan blanda olika scenkonstläror och ge labbets deltagare chansen att utforska konstnärliga sidor hos sig själva som de kanske inte har provat förut.

  Praktisk information om labben:

 • Under tre dagar arbetar du tillsammans med en blandad grupp bestående av ungefär 12 deltagare. I ditt arvode ingår förberedelsetid tillsammans med din ledarkollega och Viaductus projektgrupp. Vi avslutar med en sharing inför en inbjuden publik.
   

 • Det första labbet genomförs på Skånes Dansteater 18-20 juni 2024. Det andra labbet genomförs på Moomsteatern 3-5 december 2024. Under 2025 kommer vi också ha ett längre residens till vilket vi behöver ledare.
   

 • Vi har inte möjlighet att ersätta kostnader för resor och boende.

  Intresseanmälan och eventuella frågor om uppdraget skickas till vår projektledare Malin Johansson via emailadressen: viaductus@moomsteatern.com

  Beskriv kort varför du är intresserad av att arbeta med Viaductus labb och eventuell erfarenhet av liknande arbete. Bifoga CV.  Vi arbetar löpande under projektets gång med att rekrytera ledare till aktiviteterna.


 

bottom of page